Sidor

20170131

17h Yarnbombing


Nu då festivalkoman lagt sig anser jag att det är hög tid för en liten uppdatering. Den 28.1 gick Slöjdfestivalen till havs av stapeln. Inom kursen Form och funktion fick vi slöjdlärarstuderanden till uppgift att ordna workshops ombord på båten. Jag och Elin valde att dra ett garnbombnings projekt. 


Garnbombningen, eller yarnbombing som de heter på engelska, gick ut på att vi tillsammans med festivaldeltagare och övrigt folk skulle klä in en cykel med garn. Tanken var att oberoende om du kan knyta en rosett eller virka en pannlapp kan du vara med och delta. Slöjdkunskapsnivån hade med andra ord ingen betydelse, amatörer som proffs var välkomna.  


Cirka 30 slöjdentusiaster deltog i cykelpimpningen. Det gick över förväntan och skeptisismen övervans av entusiasm och hejarop efter halva dagen. Vill ännu en gång ägna ett stort tack till alla underbara människor som deltog i vårt kreativa spektakel.


Cykeln kommer att instaleras på Academill senare i vår. Den ska bara få lite mera kläder av andra studeranden innan den officiellt kan kallas för klar och placas ut i sitt nya hem. Snacka om skrot som fått nytt liv!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar