Sidor

20161126

Orange Day
Under Orange Day kan man delta genom att klä sig i orange. 

Igår, den 25 november, var den Internationella Dagen mot Kvinnovåld. I torsdags hängde jag, Elin och ett gäng med underbara damer äntligen upp alstren som gjorts under stickgraffitiprojektet som Vasa Arbis och Arte r.f. hållit i trådarna för. Här är resultatet från workshopparna och från enskilda handarbetare som bidragit med sina graffitidelar i de lådor som funnits utplacerade vid Academill och Arbis. Det är roligt att se att staden fått på sig varmare kläder även på andra ställen än kring Kyrkoesplanaden.

Det har varit ett krävande projekt men värt varenda sekund och jag kan inte tro att någon missat alla vackra stickade och virkade dräkter som träden fått. Orange Day uppmärksammar ett vikitgt problem som är ett faktum runt om i världen och det har varit givande att kunna delta med hjälp av praktiskt handarbete. Vi räddar kanske inte världen genom att klä in några träd men vi öppnar i alla fall ögonen för ett vanligt förekommande problem och hoppas på att genom garn göra Vasa till en lite mjukare (och roligare) plats. 

Elin har också bloggat om projektet. Det hittar ni här.
Här hittar ni en artikel om projektet som Yle har publicerat.

Tips! Halsbandet gör ni genom att virka jättemånga luftmaskor för att sedan vända och göra en hel massa fastamaskor. Virka sedan stora luftmaskor av korven med en stor virknål eller dina fingrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar